Dit is de rijkste man ter wereld en zoveel euro is hij waard

Wie de rijkste man ter wereld is veranderd regelmatig, maar de top 3 van rijkste mannen ter wereld is al een tijdje hetzelfde. Momenteel is Elon Musk de rijkste man ter wereld gevolgd door Bernard Arnault van LVMH en Jeff Bezos van Amazon. Dit is alles wat je wilde weten over de rijkste man ter wereld.

De rijkste man ter wereld van 2024

De heren Musk, Bezos en Arnault strijden al jaren om de titel rijkste man ter wereld. Als je vraagt wie is de rijkste familie ter wereld dan moeten we Berard Arnault absoluut bovenaan zetten, maar de vraag is, wie is de rijkste man ter wereld en dat is Elon Musk. 

We moeten er wel bij zeggen dat Jeff Bezos een paar maanden geleden nog de rijkste man is. Kortom, het wisselt nogal eens. Laten we eens kijken wie deze rijkste mannen ter wereld zijn en hoeveel geld de rijkste man ter wereld heeft.

1. Elon Musk - 196 miljard euro

Elon Musk is de eigenaar van het autobedrijf Tesla, maar ook SpaceX en X het voormalige twitter. Door zijn innovatieve manier van ondernemen heeft hij de afgelopen jaren een miljardenvermogen op weten te bouwen. Hoe rijk is de rijkste man ter wereld? Elon Musk is op dit moment 196 miljard euro waard. 

Zoon van een ingenieur, piloot en schipper

Elon Musk, de rijkste man ter wereld, werd geboren in Pretoria in Zuid-Afrika. Zijn moeder is een model uit Canada en zijn vader is een ondernemende ingenieur. Niet alleen was zijn vader ingenieur, hij is ook piloot, schipper en projectontwikkelaar. 

Elon Musk verkoopt zijn eerste videospel op 12-jarige leeftijd

Het ondernemerschap en de inventiviteit zat er dus al jong in. De man die nu de rijkste man ter wereld is was al op jonge leeftijd bezig met programmeren en verkocht op 12-jarige leeftijd zijn eerste computerspel aan een tijdschrift. 

Studie

Voor zijn studie ging Elon Musk naar Canada, maar later besloot hij naar de Universiteit van Pennsylvania te gaan. Hij studeerde hier af in Natuurkunde. Het plan was om in natuurkunde te promoveren op de beroemde Stanford University, maar dat gaf hij na 2 dagen op. 

Elon Musk verkoopt Zip2 en wordt multi-miljonair

Het eerste bedrijf dat Elon Musk oprichtte was Zip2. Dit bedrijf werd later voor 307 miljoen dollar verkocht, waarvan 22 miljoen dollar voor Musk waren. Dit zorgde ervoor dat Elon Musk op 23-jarige leeftijd multimiljonair werd. 

Tesla, SpaceX en X

Zip2 was slechts het begin voor Elon Musk. Hij had nu de middelen om nieuwe bedrijven op te richten. Zo richtte hij Tesla op, een bedrijf dat elektrische auto’s maakt. Daarnaast heeft Elon Musk grootse plannen in de ruimtevaart. Zijn bedrijf SpaceX heeft al verschillende succesvolle ruimtereizen gemaakt en heeft een groot aantal satellieten de ruimte in gebracht. 

Een paar jaar geleden nam Elon Musk Twitter over en doopte het om tot X. Net als bij zijn andere bedrijven heeft hij een unieke manier van bedrijfsvoeren. Hij verwacht volledige toewijding van zijn medewerkers, wie daar niet in meewil, mag vertrekken. Het heeft hem in 10 jaar van een miljonair in een miljardair veranderd en de rijkste man ter wereld gemaakt.

2. Bernard Arnault - 189 miljard euro

Bernard Arnault wordt ook regelmatig de rijkste man ter wereld genoemd. Hoeveel geld heeft de op één na rijkste man ter wereld? Het gaat om 189 miljard euro. Als je hier ook het vermogen van zijn familieleden bij optelt kom je nog hoger uit, vandaar dat sommige mensen hem als de rijkste man ter wereld zien.

Elon Musk is een bekend gezicht, maar Bernard Arnault staat wat minder in de schijnwerpers. Bernard Arnault is de oprichter van Louis Vuitton Moët Hennessy (LVMH). De luxegoederen van deze merken zijn over de hele wereld populair. 

Waar woont de rijkste man ter wereld vraag je je misschien af. Bernard Arnault woont meestal in zijn riante woning in Parijs, maar hij heeft meerdere luxueuze optrekjes. Zo is hij de bezitter van een privé-eiland op de Bahama’s en bezit hij een 150 jaar oud kasteel.

3. Jeff Bezos - 181 miljard euro

De op twee na rijkste man ter wereld is Jeff Bezos van Amazon. Momenteel is Jeff Bezos 181 miljard euro waard. Hierdoor zijn Elon Musk en Bernard Arnault net wat rijker, maar dat kan over een paar weken weer anders zijn. Jeff Bezos is regelmatig de rijkste man ter wereld geweest.

Jonge jaren van Jeff Bezos

Jeff Bezos groeide op in Houston en Miami en ging naar de universiteit van Princeton. Hij studeerde af op electrical engineering en computer science. Voordat hij Amazon oprichtte was hij een tijdje werkzaam op Wall Street.

Amazon de online boekwinkel

In 1994 besloot Jeff Bezos om een online boekwinkel te openen. Dat klinkt nu heel gewoon, maar dat was iets wat toen nog niet bestond. Een interessant feitje is dat het bedrijf Amazon werd genoemd omdat het met de letter A begon. Websites werden toen nog gerangschikt op alfabet.

Grootste online winkel ter wereld

In het begin waren mensen zeer sceptisch over het bedrijf. Men kon zich niet voorstellen dat deze onderneming ooit winst zou maken. Jeff Bezos bleef stug volhouden en voegde in 1998 ook andere producten toe waaronder muziek en video’s. Dat zorgde ervoor dat Amazon al snel uitgroeide tot de grootste online winkel ter wereld.

Rijkste man ter wereld gaat de ruimte in

Net als Elon Musk heeft Bezos aspiraties om de ruimte in te gaan. Daarom richtte hij Blue Origin op, een bedrijf waarmee hij zichzelf een paar jaar later de ruimte in schoot. Dat deed hij op de NS-16 missie in 2021 samen met zijn halfbroer, Wally Funk en de Nederlandse student Oliver Daemen. 

Leo
Leo

Ik ben Leo, een enthousiaste schrijver die zich richt op het reviewen en analyseren van producten en andere onderwerpen speciaal voor mannen. Met een passie voor alles wat met mannenlifestyle te maken heeft, schrijf ik over technologie, mode, gezondheid, fitness en meer. Mijn doel is om mijn lezers eerlijke en gedetailleerde beoordelingen te bieden, zodat ze weloverwogen keuzes kunnen maken. Ik houd de nieuwste trends en innovaties nauwlettend in de gaten en deel mijn bevindingen met een kritische blik en een vleugje humor. Ik geloof dat goede informatie essentieel is voor het maken van de beste beslissingen in het leven.

Inhoud

Andere artikelen