Dit zijn de top 5 duurste Nike schoenen

De duurste Nike sneakers – Het sportmerk Nike werd op 25 januari 1964 opgericht. Wat ze toen niet wisten is dat hun schoenen zo gewild zouden worden. Van studenten tot de grootste sterren ter wereld dragen ze. Dit zijn de 5 duurste Nike schoenen ter wereld.

1. Nike Air Jordan 1 Bred - 5,2 miljoen euro

Met stip op 1 in onze lijst met duurste Nike sneakers is de Nike Air Jordan 1 Bred. De Air Jordan is al jaren een populaire Nike Snearker. De schoen werd in 1985 ontworpen door de basketballer Michael Jordan. Nike Air Jordans doen het goed bij verzamelaars, maar de duurste Nike schoenen zijn toch wel de Nike Air Jordan 1 Bred. Deze rood met witte Nike schoenen kunnen tot wel 5,2 miljoen euro opleveren.

2, Nike Waffle Racing Flat Moon Shoe - 4 miljoen euro

Het op één na duurste paar Nike schoenen is de Nike Waffle Racing Flat Moon Shoe. Het gaat hier om een zeldzaam prototype dat in de jaren 70 werd ontworpen door de oprichter van Nike. Er zijn slechts een aantal van deze prototypes in omloop waardoor de prijs tot gigantische hoogtes kan stijgen. 

Een paar van de op één na duurste Nike schoenen ter wereld werd een paar jaar geleden door Miles Spencer gekocht bij Sotheby’s. Hij betaalde toen een half miljoen, maar naar schatting kan de prijs nu tot 4 miljoen euro oplopen. 

3. Drake OVO x Nike Air Jordan 12 - 1,8 miljoen euro

Een van de duurste Nike schoenen ooit verkocht zijn de sneakers die in samenwerking met de rapper Drake en zijn label October Very Own zijn gemaakt. Het gaat om een limited edition die op 18 juli 2006 werd gelanceerd. Omdat deze dure Nike sneakers zeer zeldzaam zijn leveren ze een aardig bedrag op. Zowel op Sotheby’s als reselling websites kunnen ze tot 1,8 miljoen euro opleveren. 

4. Game-Worn Nike Air Zoom Generation - 1,7 miljoen euro

Er zijn heel wat dure Nike schoenen die verzamelaars, maar wat graag in hun collectie opnemen. Maar de schoenen worden nog meer waard als ze tijdens een sportwedstrijd gedragen zijn door een bekende speler. De Nike Air Zoom Generation schoenen die door LeBron James gedragen zijn tijdens een van zijn basketbalwedstrijden in zijn high school tijd. 

5. Kanye West x Nike Air Yeezy - 1,6 miljoen euro

De rapper Kanye West heeft regelmatig collabs met bekende merken. Voordat Kanye een collaboratie aanging met Adidas werkte hij ook samen met Nike. Samen brachten ze in 2009 Nike Air Yeezy’s uit. Deze dure Nike schoenen zien eruit als klassieke basketbalschoenen met een futuristisch tintje. De Nike Air Yeezy’s die Kanye zelf gedragen heeft leverden in een veiling 1,6 miljoen euro op. Het zijn daarmee zeker een van de duurste Nike schoenen.

Leo
Leo

Ik ben Leo, een enthousiaste schrijver die zich richt op het reviewen en analyseren van producten en andere onderwerpen speciaal voor mannen. Met een passie voor alles wat met mannenlifestyle te maken heeft, schrijf ik over technologie, mode, gezondheid, fitness en meer. Mijn doel is om mijn lezers eerlijke en gedetailleerde beoordelingen te bieden, zodat ze weloverwogen keuzes kunnen maken. Ik houd de nieuwste trends en innovaties nauwlettend in de gaten en deel mijn bevindingen met een kritische blik en een vleugje humor. Ik geloof dat goede informatie essentieel is voor het maken van de beste beslissingen in het leven.

Inhoud

Andere artikelen