De duurste Rolex ter wereld

Wanneer je aan iemand vraagt, welk merk tot de duurste horloges behoort, dan zal het merk Rolex zeker niet ontbreken aan het lijstje. Ondanks dat er ook ‘redelijk betaalbare’ Rolex horloges bestaan, zijn er ook Rolex horloges waar je steenrijk voor moet zijn. Welk Rolex horloge is dan precies het duurste Rolex horloge? Wij zochten het uit voor je. 

De vijf duurste Rolex horloges ter wereld

De duurste Rolex horloges ter wereld hebben allen een schrikbarende waarde. De duurste Rolex ter wereld is bijvoorbeeld alleen betaalbaar voor de allerrijkste. De top 5 duurste Rolex horloges ter wereld zijn: 

 

Nummer vijf: Daytona ‘Albino’

Op nummer vijf staat het ‘goedkoopste’ Rolex horloge uit de lijst ‘duurste Rolex horloges ter wereld’. Ondanks dat hij op vijf staat, heeft hij een waarde van maar liefst 1,2 miljoen euro. Het horloge is vernoemd naar het bekende Daytona racecircuit in Florida. Het horloge heeft een race chronograaf en is een echt mannen horloge. De ‘Albino’ versie van de Daytona modellen is eigendom geweest van Eric Clapton. Daarnaast zijn er enkel vier stuks gemaakt van dit model, waardoor de prijs immens is.

 

Nummer vier: Split second Chronograph

Op de vierde plek staat de Rolex Split second Chronograph. Van dit model zijn er enkel 12 gemaakt, waarvan er 8 in het bezit zijn van het raceteam van Ferrari. Bovendien is deze versie direct het grootste Rolex polshorloge dat ooit gemaakt is. Het horloge is maar liefst 44 millimeter en heeft een dubbele secondewijzer. Het horloge heeft een waarde van 2 miljoen euro. 

Nummer drie: Lemon Dial Paul Newman Daytona
Op de vierde plek staat de Lemon Dial Paul Newman Daytona. Ondanks deze unieke naam heeft het horloge ook de bijnaam ‘The Legend’ gekregen. Dit heeft alles te maken met het 18-karaats geelgouden ontwerp met een ‘lemon’ wijzerplaat. Er zijn slechts drie exemplaren van dit model gemaakt. Het horloge heeft een waarde van 3,2 miljoen euro. 

 

Nummer twee: Bao Dai

Op nummer twee staat de Rolex Bao Dai. Dit is ook direct het tweede duurste Rolex horloge ooit verkocht. Het horloge was in de geschiedenis eigendom van de laatste monarch van Vietnam: Bao Dai. Het horloge is gemaakt van 18-karaats goud en beschikt over diamanten in de zwarte wijzerplaat. Bovendien heeft het horloge een drievoudige kalender en een maanfaseindicator. Het horloge heeft een waarde van 4 miljoen euro. 

Nummer een: Paul Newmans Rolex Cosmograph Daytona. 

Op nummer één staat Paul Newmans Cosmograph Daytona. Dit is niet alleen het duurste Rolex horloge ter wereld, maar ook het duurste Rolex horloge ooit verkocht. Het horloge was een cadeau voor Paul Newmans, van zijn eigen vrouw. Zijn vrouw was vrijwel altijd bezorgd over zijn werk als motorracer. Hierdoor staat er in het horloge gegraveerd: ‘Drive carefully, me’. Na vijftien jaar gaf Paul het horloge aan het vriendje van zijn dochter, omdat hij geen horloge had. Aan het einde van 2017 had het horloge een waarde van 17.8 miljoen euro op een veiling.  

Leo
Leo

Ik ben Leo, een enthousiaste schrijver die zich richt op het reviewen en analyseren van producten en andere onderwerpen speciaal voor mannen. Met een passie voor alles wat met mannenlifestyle te maken heeft, schrijf ik over technologie, mode, gezondheid, fitness en meer. Mijn doel is om mijn lezers eerlijke en gedetailleerde beoordelingen te bieden, zodat ze weloverwogen keuzes kunnen maken. Ik houd de nieuwste trends en innovaties nauwlettend in de gaten en deel mijn bevindingen met een kritische blik en een vleugje humor. Ik geloof dat goede informatie essentieel is voor het maken van de beste beslissingen in het leven.

Inhoud

Andere artikelen