Maak kennis met de grootste man ter wereld!

We denken allemaal weleens na over hoe fijn het leven zou zijn als we wat groter zouden zijn. Nooit meer een stoel of trapje nodig als er iets bovenaan in het keukenkastje staat. Toch is het leven van de grootste man ter wereld niet direct een droom te noemen. Wie is de grootste man ter wereld en hoe ziet zijn leven als de grootste man ter wereld eruit?

Sultan Kösen

Sultan Kösen is op dit moment de grootste man ter wereld. Hij heeft een lengte van 2 meter 51 en een schoenmaat van 63. Zijn lengte is natuurlijk heel bijzonder en is ook niet zomaar op een natuurlijke manier aangeboren. 

 

Sultan Kösen is geboren met een ziekte, genaamd acromegalie. De ziekte zorgt ervoor dat het lichaam te veel groeihormoon aanmaakt. Daarnaast heeft Sultan een tumor bij de hypofyse. Dit zorgt ervoor dat hij nog sneller groeit dan een gemiddeld persoon. 

 

Helaas is de tumor niet in zijn geheel te verwijderen. Dit komt niet alleen door zijn medische toestand, maar ook omdat hij in een gebied woont waar de medische wereld niet zo ontwikkeld is als in ons land. 

Het leven van Sultan Kösen

Het leven van Sultan is dus niet erg gemakkelijk. Dit komt door zijn lengte en zijn medische toestand. Hij woont samen met zijn ouders op een boerderij en kan helaas niet veel meer dan de geiten op de boerderij te hoeden. 

 

Door zijn lengte heeft hij helaas ook nooit een school van binnen mogen zien. Ondanks al zijn problemen is hij wel degelijk een graag gezien persoon in zijn omgeving. De grootste man ter wereld heeft namelijk altijd een lach op zijn gezicht. In Turkije wordt er daarom ook alleen maar met lof over hem gesproken.

De grootste mannen in historie

Ondanks dat Sultan Kösen in het Guiness book of records staat met zijn lengte, is hij zeker niet de grootste man ter wereld aller tijden. Als de historische gegevens kloppen, dan staat Sultan Kösen op de zesde plek van de grootste mannen ooit. Volgens de historische gegevens zijn de andere vijf mannen: 


 • John Middleton
  John Middleton zou de grootste man ter wereld zijn, aller tijden! Volgens de historische gegevens had de Engelsman een lengte van maar liefst 282 centimeter. Hij werd geboren in 1578 en overleed in 1623. 
 • Robert Pershing Wadlow
  De Amerikaanse man had een lengte van maar liefst 272 centimeter. Hij werd geboren in 1918 en overleed in 1940.
 • Klaas van Kieten
  Klaas van Kieten werd ook wel ‘De Reus van Spaarnwoude’ genoemd. Hij had een lengte van 269 cm en leefde van 1300 tot 1370.
 • John William “Bud” Rogan
  John William Rogan had een lengte van 267 centimeter. De Afro-Amerikaanse man leefde van 1868 tot 1905.
 • Leonid Stadnyk
  De Oekraïense man stond tot zijn overlijden in 2014 te boek als grootste man ter wereld, met een lengte van 257 centimeter. Hij werd geboren in 1971 en overleed in 2014. 

 

Leo
Leo

Ik ben Leo, een enthousiaste schrijver die zich richt op het reviewen en analyseren van producten en andere onderwerpen speciaal voor mannen. Met een passie voor alles wat met mannenlifestyle te maken heeft, schrijf ik over technologie, mode, gezondheid, fitness en meer. Mijn doel is om mijn lezers eerlijke en gedetailleerde beoordelingen te bieden, zodat ze weloverwogen keuzes kunnen maken. Ik houd de nieuwste trends en innovaties nauwlettend in de gaten en deel mijn bevindingen met een kritische blik en een vleugje humor. Ik geloof dat goede informatie essentieel is voor het maken van de beste beslissingen in het leven.

Inhoud

Andere artikelen